Aile Hekimleri CARİ ÖDEME KISKACINDA !! 

      Aile Hekimlerine yapılacak cari gider ödemelerinin her ayın 8’’i itibariyle Aile Hekimlerinin hesaplarına aktarılmasına karar verilmişti ancak geline nokta da 50 ‘den fazla il de ayın 12’si olmasına rağmen ödemeler hesaba bir türlü geçmedi. Sorundan rahatsızlık duyan Aile Hekimleri ödemelerin neden yapılamadığı konusunda yetkililerden cevap bekliyor.
     Aile Sağlığı Merkezleri’nin başta elektrik, su, telefon, ısınma, tamirat, medikal ve sarf malzeme giderleri ile çalıştırdıkları personellerin maaşları ve sigorta ödemeleri karşılığı aldıkları ‘Cari Gider Ödemeleri’nde yaşanan problemin sürmesi durumunda bir çok Aile Sağlığı Merkezinde ciddi sıkıntılar baş gösterebilir. Özellikle ASM’de kullanılan malzeme listesinin enflasyondan etkilendiği de düşünüldüğünde bu sorunun ileri ki vade de nasıl çözüleceği büyük merak konusu.
       Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu aldığı karar neticesinde 12.02.2019 Tarihinde de ödemelerin yapılmaması durumunda konuyla ilgili adli süreci başlatacaklarını ve ödeneğe bağlı hizmet akışlarında sıkıntılar yaşanmaması için kısıtlamalara gideceğini duyurmuştur.
Tibbiyardim.com Ailesi olarak ülkemizin en önemli sağlık camiası olan birinci basamakta yaşanan cari ödeme probleminin en kısa zaman da çözüme ulaştırılacağına yönelik inancımızı koruyoruz ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.


facebook-paylas

Yorum Yok





Tibbiyardim.com Site İçi Arama:

Ana Sayfa

Anasayfa Anasayfa için tıklayınız !

Reklam