Diyet Yaparken Çevrenizdeki insanların Sizin Keyifinizi Bozmasına Neden Olan Yorumlarına Aldırış Etmeyin!

Diyet Yaparken Çevrenizdeki insanların Sizin Keyifinizi Bozmasına Neden Olan Yorumlarına Aldırış Etmeyin!

Diyet yapma süresince çevrenizde olan insanlar size farklı farklı bir çok yorumda bulunacaklardır. Örneğin oldukça kilo verip, yüzünüzün çöktüğünü söyleyeceklerdir. Kilo vermemenizi isteyenler. Bu kadarı fazlasıyla yeterli diyenler bile olacaktır. Ya  da bunun tam tersi olarak “uzun zamandır diyet yapıyorsun ama hiç kilo vermedin” şeklinde olumsuz yorumlarda duyabilirsiniz. Duymuş olduğunuz bu yorumlar sizin asla motivasyonunuzun çökmesine neden olmasın. Fakat çoğu insannın böyle durumlarda morali bozulur ve motivasyonu çöküntüye uğrar.

Krşılaştığınız bu gibi durumlarda doktorunuza sonsuz güvenmeniz gerekir. Doktorunuz size kaç kilo vermenz gerekiyorsa o kadar kiloya düşene kadar diyetinizi bozmayın. Yağ ölçümlerinizi sık sık takip edin.

Diyet Yapmayı Bırakırsam Eski Kiloma Tekrar Geri dönermiyim?

Vücudunuz diyet yaparken kilo almanız için küçük bir kaçamak yapsanız bile bunu yağ olarak çevirecektir. Ancak diyet sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulduğunuzda ve olmanız gerektiği gibi bir kiloya düştüğünüzde ve inmiş olduğunuz o kilo da yaklaşık 6 veya 7 ay gibi bir süre de kalmışsanız, aynı şekilde vücudunuz diyet psikolojisinden kurtulmuşsa çok da kilo aldığınızı görmeyeceksini.

7. Belirli Zamanlarda Diyete Adapte Olamıyorum Bu da Psikolojimi Olumsuz Yönde Etkiliyor

Her insanın hayatının bazı dönemlerinde sıkıntıları oluyordur. Hiç bir insanın hayatı tabii ki de muazzam değil. Bazen iş sıkıntılarından, yorgunluktan ya da hastalık gibi durumlardan diyete yeteri kadar adapte olamayabiliriz. Bu zamanlarda kilo vermek yerine, daha da çok kilo almış olabilirsiniz. Buna benzer sorunları az da olsa her insan yaşamıştır. Diyetini hiç bozmayıp, muazzam bir biçimde devam eden kişiler yoktur. Her insan şüphesiz hayatında bir kez bile olsa diyetini bozmuştur.

Bu gibi durumlarda kişiler “bir kere bozdum artık kilo veremem” gibi bir düşünceye kapılırlar. Bu düşünce çok yanlıştır. Bir seferlik olmak üzere bozulan diyet sonrasında aynı şekilde devam etmeliyiz. Ancak bu demek değildir ki sürekli diyetinizi bozun sonra tekrar devam edin. Sık sık yapılan kaçamaklar sonrasında diyetten kopmalar olacaktır. Ve tekrar eski uyumunuza geri dönmeniz zaman alacaktır. Bu nedenle diyet yaparken kaçamak yapmamaya özen gösterin.

8. Sürekli Bahaneler Üretiyorum Diyetten Kaçmak İçin

Diyet yapan kişiler değişik değişik bir çok bahaneler üretebiliyor. Her insan kendisine göre bazı bahaneler buluyor.

Bahaneleriniz olabilir evet ama unutulmamalıdır ki söyledikleriniz sadece bahane. Bu gibi durumlarda hata üretmek yerine kendiniz ile yüzleşmektir. Oturup düşünmelisiniz. Neden diyet yapmaktan kaçınıyorsunuz veya da niyet yaparken nasıl ve ne şekilde hata yaptığınız. Bahane üretmekten vazgeçip belirli çözümler alarak hayat standartınızı değişitirin.

Diyet Yapmayı Bırakmamak İçin Hangi Kurallar Uygulanabilir?

  • Hedefinizi çok büyük olarak ayarlamayın. Zaman için de ve azar azar alarak hedefinizi belirleyin. Mesela kişi 100 kiloysa 2 ayda yaklaşık 7 ya da 8 kilo kadar zayıflasın. Daha sonra ki zamanlarda ise azar azar bu rakamı belirlemeniz gerekir. Unutulmamalıdır ki büyük hedefler kişinin motivasyonunu düşürür. Hedeflerimize küçük küçük adımlarla başlamalıyız.
  • Farklı farklı diyetler deneyin. Sürekli yapılan diyetler bir zaman sonra motivasyonunuzu düşürür. Doktorunuza danışarak bazı günler, örneğin haftada bir kez ya da 2 kez sevdiğiniz gıdaları tüketebilirsiniz.
  • Bazı zamanlarda kilo veremediyseniz, bu sizin moralinizi bozmasın. Aksine diyetinize daha sıkı bağlanın.
  • Diyetinizi bazı durumlardan dolayı bozmuş olabilirsiniz. diyetimi bozdum artık zayıflayamam düşüncesi olmasın. Aynı şekilde diyetinize devam edin.

facebook-paylas

Yorum Yok





Tibbiyardim.com Site İçi Arama:

Ana Sayfa

Anasayfa Anasayfa için tıklayınız !

Reklam