Robotik cerrahi eğitimi artık Türkiye’de!

Robotik cerrahi eğitimi artık Türkiye’de!

Mesleğini öğrenebilmek adına uzun yıllar çaba sarf eden doktorlarımızın eğitimleri için sunulan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Ülkemiz sınırları içinde bulunmayan robotik cerrahi eğitimi için yurt dışına gitmek zorunda kalan doktorlarımız artık bu eğitimi de ülkemizde yapabilecekler.
Tıbbın gelişen çağla birlikte kazandığı robotik cerrahi ile birçok operasyon gerçekleştirilebilmekte. Bu maksat göz önünde bulundurularak dünyanın en gelişmiş robotu olan Da Vinci Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Robottan hastanedeki hastalar yararlanacağı gibi cerrahlarında eğitimine katkıda bulunulabilecek. Bu eğitimi almak isteyenler için Robotik Cerrahi Programı başlatılıyor ve ’Ege- 1 Ameliyat Robotu’ amacına hizmet için bekliyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’na kurulmuş olan robotik cerrahi eğitimi için robotik simülatörden faydalanılacak.Ülke çapında ün sahibi olan beş kadın doğum uzmanının katılacağı eğitim 28 Mayıs- 1 Haziran arasında EÜ Robotik Cerrahi Eğitim Programı kapsamında Jinekolojik Robotik Cerrahi Programı Direktörü ve EÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ önderliğinde gerçekleştirilecek.
Bilimsel gelişmelere ayak uydurmaya çaba gösteren ülkemiz üniversiteleri bilim yuvası olarak çağın gereklerine uygun eğitimler sunmaya hazır konuma getiriliyor. Günümüzde gerçekleştirilen eğitim programlarına eklenecek olan robotik cerrahi Ege Üniversitesi’nde uygulanmaya başlanıyor. Ege Üniversitesinin bir ay öncesinde satın almış oldukları robotik cerrahi aletinin büyük bir avantaj sağlayacağı ve bu anlamda ülkemizde de eğitimin artık sağlanabileceği belirtildi. Alınmış olan robottan birçok bölümün faydalanabileceği belirtilirken bölümler arasında nöroloji,kadın hastalıkları ve genel cerrahinin bulunduğu ifade edildi. Prof. Dr. Yılmaz, “Biz henüz açılış sırasında bir şey vaat etmiştik. Üniversiteyiz ama aynı zamanda eğitimciyiz diyerek, en kısa zamanda kursumuzu açacağımızı bildirmiştik. Bu sistem içinde daha önceden teknolojiyi öğrenmek için yurt dışına gitmek zorunda olan hocalarımıza yerinde öğretme fırsatı sunacağız. Bu nedenle çok onurluyum, çok mutluyum” dedi.
Eğitimin simülatör olarak gerçekleştirileceği belirtildi, bu durumunda ülkemizde ilk kez gerçekleştiriliyor olmasına da dikkat çekildi. Dr. Yılmaz, “EÜ olarak ameliyatlar konusunda çok başarılıyız. Bu çabalarla başarı çıtası daha da yükselecektir” dedi.

Sevilay Gürsoy

Tibbiyardim.com Yazarı


facebook-paylas

Yorum Yok





Tibbiyardim.com Site İçi Arama:

Ana Sayfa

Anasayfa Anasayfa için tıklayınız !

Reklam